Imatge Principal
INICI » NOTÍCIES
Enviar article a un amicimatge transparentImprimir article

DESTACATS

Premi de composició de música per a CoblaMasquefa 2020


Telèfon males olors
Seu electrònica
Govern Obert i Transparència
Pla d'Acció Municipal
Perfil del contractant
Seguiment econòmic
Inscripcions online
NORMES D'ÚS DE LES BARBACOES DE LA FONT DEL ROURE
Guia comerços i empreses Masquefa
Guia Recursos Educatius Anoia Sud
Guia d'oferta formativa
Identitat Digital
Termini mitjà de pagament als proveïdors
Subscripció al butlletí electrònic
Revista - Masquefa Batega

Activitats Masquefa Batega

Premi Administració Oberta
POUM
P.A.U. 10 EL MASET REPARCEL.LACIÓ
Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat
Associació de Municipis per la Independència

Ajuntament de Masquefa - L'ESC Font del Roure formarà part del projecte Escola Nova 21

General - 04/10/2016

El centre treballa des de fa cinc anys amb una metodologia adaptada als nous temps i ara donarà un pas més adherint-se a aquest programa de renovació pedagògica del qual en formen part un total 481 escoles catalanes.

L'ESC Font del Roure formarà part del projecte Escola Nova 21L’escola Font del Roure de Masquefa, pionera al municipi en l’adopció de noves metodologies educatives de treball, ha estat admesa al programa de renovació pedagògica Escola Nova 21, una xarxa que engloba un total de 481 centres educatius públics i concertats de tota Catalunya i que, a través d’aquest projecte, busquen superar l’actual model d’ensenyament transmissor i possibilitar, a través de tècniques educatives avançades, que els infants i joves catalans puguin gaudir a l’escola d’experiències d’aprenentatge rellevants i amb sentit que els permetin fomentar el seu esperit crític i convertir-se en persones autònomes. L’ESC Font del Roure, a més, opta a formar part del grup de 30 centres que, a partir del mes de desembre, duran a terme el pla pilot amb aquesta nova metodologia educativa.

Xavi Solé, cap d’estudis del centre, assegura que “és una oportunitat única per seguir treballant en aquest objectiu de renovació pedagògica. El claustre i el consell escolar es van mostrar molt engrescats quan els vam transmetre la proposta i durant el mes de juny vam presentar la sol·licitud per poder entrar a formar part del projecte”. L’ESC Font del Roure és la primera escola de Masquefa que s’adhereix al programa Escola Nova 21 que impulsen conjuntament la Diputació de Barcelona, el Centre Unesco de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la UOC i eduCaixa.

L’entrada al projecte permetrà a aquest centre educatiu masquefí fer xarxa amb la resta d’escoles que formen part del programa, compartir experiències, adquirir formació i “dotar-nos d’una imatge de centre amb ganes de transformació i d’estar actualitzada a través de l’aplicació de metodologies adequades a les necessitats dels alumnes d’avui en dia”, com explica Xavi Solé. En aquest sentit, l’ESC Font del Roure es regeix des de fa cinc anys amb nous sistemes educatius que permeten incentivin l’interès dels infants en l’aprenentatge i millorar les seves capacitats; entre ells, per exemple, el treball de les diferents àrees (matemàtiques, llengües, ciència...) de forma globalitzada i no parcel·lada. Aquest sistema, àmpliament acceptat per pares, alumnes i professors, s’imparteix a cicle mitjà, educació infantil i, des de fa dos anys, a cicle superior.

El programa Escola Nova 21 es desplegarà amb una cinquantena de xarxes locals, formada cadascuna per una desena de centres que treballaran de manera cooperativa. Seran els ajuntaments els que dinamitzaran aquestes xarxes. La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Masquefa posa en valor la col·laboració i la feina feta des de l’ESC Font del Roure en l’impuls d’iniciatives educatives dirigides a millorar i fomentar les capacitats d’aprenentatge dels infants del municipi.

© Ajuntament de Masquefa, 2009. Major, 93 - 08783 Masquefa - Correu electrònic - Tel. 93 772 50 30
webmestre   Accessibilitat   Avís Legal   RSS   Disseny web: aTotArreu.com

Logos Administració Pública

Aquest projecte està subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu, d’acord el Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat al Programa Catalunya Emprèn, regulat per l’Ordre EMC/181/2016, de 29 de juny.