Imatge Principal
INICI » NOTÍCIES
Enviar article a un amicimatge transparentImprimir article

DESTACATS

Premi de composició de música per a CoblaMasquefa 2020


Telèfon males olors
Seu electrònica
Govern Obert i Transparència
Pla d'Acció Municipal
Perfil del contractant
Seguiment econòmic
Inscripcions online
NORMES D'ÚS DE LES BARBACOES DE LA FONT DEL ROURE
Guia comerços i empreses Masquefa
Guia Recursos Educatius Anoia Sud
Guia d'oferta formativa
Identitat Digital
Termini mitjà de pagament als proveïdors
Subscripció al butlletí electrònic
Revista - Masquefa Batega

Activitats Masquefa Batega

Premi Administració Oberta
POUM
P.A.U. 10 EL MASET REPARCEL.LACIÓ
Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat
Associació de Municipis per la Independència

Ajuntament de Masquefa - L'Ajuntament exigeix l'adopció de noves mesures per eradicar definitivament l'impacte ambiental, odorífer i paisatgístic de l'abocador de Can Mata

General - 07/08/2017

El consistori ha requerit a l’Agència de Residus de Catalunya, a l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola i al Consorci Ecoparc4 que assumeixi les seves responsabilitats i actuï en conseqüència per garantir la salut i el benestar dels veïns de Masquefa i minimitzar al màxim la contaminació d’aquest equipament.

L'Ajuntament exigeix l'adopció de noves mesures per eradicar definitivament l'impacte ambiental, odorífer i paisatgístic de l'abocador de Can Mata

L’Ajuntament de Masquefa vol denunciar públicament l’impacte negatiu directe a nivell ambiental, odorífer i paisatgístic que provoca actualment l’abocador de Can Mata. Durant la Junta de Govern Local ordinària celebrada el passat 24 de juliol es va aprovar per unanimitat reclamar a l’Agència de Residus de Catalunya, a l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola i al Consorci Ecoparc4 la depuració de les seves responsabilitats i l’assumpció de mesures efectives que permetin eradicar els efectes nocius que provoca l’abocador en el conjunt de Masquefa i de la població masquefina.

Els dies 6 i 24 de juliol, els serveis tècnics municipals van realitzar una inspecció visual de l’estat actual de l’abocador de Can Mata. Un cop feta la visita, van informar sobre l’increment de l’impacte visual nociu de la gestió dels residus dipositats a l’abocador, així com l’increment de l’impacte odorífer de les instal·lacions sobre el terme municipal de Masquefa. Aquest resultats, sumats a les queixes reiterades dels veïns de la vila i a la ferma i inamovible voluntat de l’equip de govern de defensar i preservar el benestar de tots els veïns i la imatge del municipi, han portat a l’Ajuntament a denunciar públicament l’actual situació i a actuar en conseqüència.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, explica que “ha quedat més que demostrat que els masquefins som víctimes sistemàtiques de la mala gestió que s’està duent a terme a l’abocador de Can Mata. El problema és més profund i va més enllà de les males olors que arriben al poble. També hi ha un problema evident i insostenible a nivell mediambiental i a nivell visual que cal solucionar sense més demora”. En aquesta línia, Boquete assegura que “davant la inacció i deixadesa evident dels responsables de l’abocador, des de l’Ajuntament agafem les regnes del problema i comencem a treballar per donar una resposta ràpida i efectiva als masquefins i eradicar definitivament la mala imatge i l’impacte nocius que provoca Can Mata al conjunt de la vila i de la comarca”.

Els resultats de l’informe, avalen la decisió de l’Ajuntament

L’informe elaborat pels tècnics municipals conclou que la disposició actual dels residus està agreujant l'impacte visual paisatgístic de la població de Masquefa, tant dels seus habitants –principalment els que viuen al sector nord-est- com dels possibles visitants, en detriment del patrimoni rural i turístic del municipi.

A més, la població de Masquefa pateix sèries molèsties a causa dels reiterats episodis de males olors que interfereixen en la qualitat de vida i del seu benestar. En aquest sentit, l’afectació per olors molestes és molt freqüent (diària i en diferents franges horàries) i molt significativa. Per tot plegat l’Ajuntament de Masquefa ha requerit al consistori dels Hostalets de Pierola, qui té les plenes competències en matèria odorífera de l’abocament, que prengui les mesures oportunes per garantir que la instal·lació no produeixi males olors en ambdues poblacions.

L’Ajuntament traslladarà la problemàtica als responsables

Entre els acords adoptats per la Junta de Govern Local hi ha requerir a l’Agència de residus de Catalunya i exigir a l’Agència de Residus de Catalunya, a l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola i al Consorci Ecoparc 4 que s’adoptin les mesures correctores adients per minimitzar l’impacte de l’abocador; el control i la inspecció de la contaminació ambiental de les instal·lacions; o una normativa específica que reguli la contaminació odorífera generada per empreses, abocadors o altres activitats relacionades amb la gestió de residus.

© Ajuntament de Masquefa, 2009. Major, 93 - 08783 Masquefa - Correu electrònic - Tel. 93 772 50 30
webmestre   Accessibilitat   Avís Legal   RSS   Disseny web: aTotArreu.com

Logos Administració Pública

Aquest projecte està subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu, d’acord el Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat al Programa Catalunya Emprèn, regulat per l’Ordre EMC/181/2016, de 29 de juny.