Imatge Principal
INICI » NOTÍCIES
Enviar article a un amicimatge transparentImprimir article

DESTACATS

Premi de composició de música per a Cobla


Masquefa Sona Bé
Fem Cultura
Masquefa 2020


Telèfon males olors
Seu electrònica
Govern Obert i Transparència
Pla d'Acció Municipal
Perfil del contractant
Seguiment econòmic
Inscripcions online
NORMES D'ÚS DE LES BARBACOES DE LA FONT DEL ROURE
Guia comerços i empreses Masquefa
Guia Recursos Educatius Anoia Sud
Guia d'oferta formativa
Identitat Digital
Termini mitjà de pagament als proveïdors
Subscripció al butlletí electrònic
Revista - Masquefa Batega

Activitats Masquefa Batega

Premi Administració Oberta
POUM
P.A.U. 10 EL MASET REPARCEL.LACIÓ
Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat
Associació de Municipis per la Independència

Ajuntament de Masquefa - Masquefa instal·la nous desfibril·ladors externs a la via pública

General - 25/01/2018

Els actes incívics contra aquests equipaments suposen un elevat cost econòmic per a les arques municipals i un greu risc per a la salut pública.

Masquefa instal·la nous desfibril·ladors externs a la via pública

Masquefa referma la seva condició de vila cardioprotegida. L’Ajuntament ha adquirit recentment tres desfibril·ladors externs automàtics (DEA) amb l’objectiu que qualsevol vilatà en pugui fer ús ràpidament en cas d’emergència davant d’una aturada cardíaca. Aquests nous equips s’han habilitat a l’Escola Font del Roure, a la plaça Josep Maria Vila i al vehicle de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC); i se sumen als tres que ja hi ha desplegats al municipi (al Centre Tecnològic Comunitari, el camp municipal de futbol i el Pavelló d’esports). En paral·lel, el consistori també estudia la possibilitat d’instal·lar nous dispositius a les urbanitzacions del municipi i al nucli de La Beguda Alta al llarg d’aquest 2018.

Tos els dispositius DEA estan ubicats en llocs ben visibles, de ràpid accés i per on habitualment hi transiten moltes persones o s’hi duen a terme activitats esportives i infantils. L’equip, a més, és lleuger i senzill d’utilitzar, de forma que la majoria de persones poden realitzar les maniobres de reanimació necessàries davant d’un cas d’aturada cardíaca sense necessitat de formació prèvia.

El desfibril·lador extern permet analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals que requereixen de desfibril·lació i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat. Un cop connectat, el desfibril·lador proporciona instruccions sonores a qui el fa servir. L’aparell avalua les constants vitals i mai fa una descàrrega si no és necessària. Elena Fernández, regidora de Salut, assegura que “aquests aparells poden ser crucials per salvar vides perquè en cas d'una aturada cardíaca els primers minuts són cabdals perquè el cor torni a funcionar”.

L’Ajuntament actua per combatre els actes d’incivisme contra els DEA

Les aturades cardíaques constitueixen un important problema de salut pública i poden afectar qualsevol persona i de forma inesperada. Davant d’aquestes situacions, l’inici precoç de la reanimació cardiopulmonar i la ràpida desfibril·lació en un màxim de 10 minuts milloren l’índex de supervivència en més d’un 70%, i d’aquí la importància de disposar de desfibril·ladors accessibles a tothom.

En aquest sentit, l’Ajuntament vol conscienciar a la població de les conseqüències negatives directes a nivell econòmic i de seguretat que provoquen els actes vandàlics contra aquests equipaments. Elena Fernández, regidora de Salut, explica que “poques vegades es té en compte que el vandalisme té una dimensió econòmica molt important, ja que el malmetement dels DEA comporta l'assumpció de costos per part de l'Ajuntament, és a dir, l’assumpció de costos per part de tota la població. A més, aquests atacs suposen un greu risc per a la salut pública perquè limiten la capacitat de reacció que tenim en casos d’aturada cardíaca”.

© Ajuntament de Masquefa, 2009. Major, 93 - 08783 Masquefa - Correu electrònic - Tel. 93 772 50 30
webmestre   Accessibilitat   Avís Legal   RSS   Disseny web: aTotArreu.com

Logos Administració Pública

Aquest projecte està subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu, d’acord el Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat al Programa Catalunya Emprèn, regulat per l’Ordre EMC/181/2016, de 29 de juny.