Imatge Principal
INICI » NOTÍCIES
Enviar article a un amicimatge transparentImprimir article

DESTACATS

Premi de composició de música per a Cobla


Masquefa Sona Bé
Fem Cultura
Masquefa 2020


Telèfon males olors
Seu electrònica
Govern Obert i Transparència
Pla d'Acció Municipal
Perfil del contractant
Seguiment econòmic
Inscripcions online
NORMES D'ÚS DE LES BARBACOES DE LA FONT DEL ROURE
Guia comerços i empreses Masquefa
Guia Recursos Educatius Anoia Sud
Guia d'oferta formativa
Identitat Digital
Termini mitjà de pagament als proveïdors
Subscripció al butlletí electrònic
Revista - Masquefa Batega

Activitats Masquefa Batega

Premi Administració Oberta
POUM
P.A.U. 10 EL MASET REPARCEL.LACIÓ
Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat
Associació de Municipis per la Independència

Ajuntament de Masquefa - Pressupost 2018. L'Ajuntament augmenta els comptes en més de tres milions d'euros per donar compliment a la millora de les urbanitzacions, dels equipaments municipals i de la via pública

General - 30/01/2018

La urbanització d’El Maset, l’annexió de La Beguda Alta al municipi de Masquefa, l’augment de les subvencions a entitats, l’impuls d’uns pressupostos participatius, o l’arranjament dels parcs infantils i dels centres educatius, són algunes de les principals iniciatives contemplades en el pressupost municipal d’enguany.

Pressupost 2018. L'Ajuntament augmenta els comptes en més de tres milions d'euros per donar compliment a la millora de les urbanitzacions, dels equipaments municipals i de la via pública

El Ple de l’Ajuntament de Masquefa va aprovar a finals del curs passat el pressupost municipal per a l’any 2018. Els comptes aprovats ascendeixen fins als 18.119.271,44€ i recullen un increment global de 3.308.339,18€ respecte el 2017, un import que serà destinat principalment a la realització d’inversions. El pressupost es va aprovar amb els vots a favor del PDeCAT; les abstencions de la CUP i ERC; i el vot en contra de PP i PSC. 

Elena Fernández, regidora d’Hisenda, defineix els comptes de 2018 com a “ambiciosos, rigorosos i adaptats a la realitat social i econòmica del municipi” i assegura que des de l’equip de govern es fa una aposta ferma per “eradicar progressivament les deficiències i greuges que pateixen els veïns de les nostres urbanitzacions, potenciar els equipaments municipals i empoderar la ciutadania i les entitats amb més subvencions, ajudes i recursos i noves eines com el Pressupost Participatiu”.

El pressupost municipal incrementa en un 22,3% respecte el 2017

L’augment dels comptes respon a la voluntat de l’equip de govern de donar compliment al projecte d’urbanització d’El Maset (3.848.032€) i garantir a tots els veïns de La Beguda Alta la prestació dels diferents serveis en cas que s’aprovi i s’executi definitivament al llarg d’aquest curs el projecte d’annexió d’aquest nucli al terme municipal de Masquefa.

Aposta per la millora dels equipaments municipals

En el capítol d’inversions, que ascendeix fins als 6.983.598,90€, destaca la instal·lació de la coberta de la piscina municipal del camp de futbol, l’arranjament del Centre de Dia, la millora de l’accessibilitat al Centre Tecnològic Comunitari (CTC), la finalització dels tancaments de la pista coberta del pavelló, o la instal·lació d’un ascensor a l’Escola El Turó.

 

100.000€ de subvencions directes per al foment de l’ocupació al municipi

Amb l’objectiu de potenciar la creació d’ocupació a Masquefa i oferir noves oportunitats laborals, l’Ajuntament impulsarà enguany una línia de subvencions per valor de 100.000€ dirigida a aquelles empreses del municipi que contractin a persones en situació d’atur. Així, s’oferiran 1.000€ per cada contracte de 12 mesos; fet que permetrà que se’n puguin veure beneficiades un centenar d’empreses masquefines.

Empoderament de la ciutadania i del teixit associatiu

Els comptes per al 2018 també recullen una partida de 100.000€ destinada a impulsar per primer cop al municipi uns pressupostos participatius que permetin als veïns escollir a quins projectes volen destinar una part del pressupost municipal. Així mateix, el consistori augmenta en més de 20.000€ les subvencions a entitats esportives i en més de 13.000€ les culturals. I en paral·lel, enguany s’impulsaran ajuts per a l’eficiència energètica (50.000€).

Pla de Millores de les urbanitzacions

L’Ajuntament destinarà enguany fins a 658.000€ per fer front a la campanya d’asfaltats i millora de les urbanitzacions del municipi. En paral·lel, el consistori també farà realitat la passarel·la que enllaçarà Can Quiseró i El Maset. Encara en clau urbanística, els comptes del 2018 també inclouen una partida pressupostària per endegar la reforma del carrer Major amb l’habilitació d’una plataforma única (200.000€), per donar compliment al projecte de millora dels parcs infantils (265.000€), o per realitzar obres de millora al Polígon de La Pedrosa –amb l’ampliació de les voreres i la renovació de l’arbrat i l’enllumenat de la zona-.

Altres actuacions i inversions

. Millora del programari intern de l’Ajuntament per oferir un servei més àgil i adaptat a les necessitats de la població.

. Increment del personal de la Brigada municipal i del material destinat a l’agrupació. 

© Ajuntament de Masquefa, 2009. Major, 93 - 08783 Masquefa - Correu electrònic - Tel. 93 772 50 30
webmestre   Accessibilitat   Avís Legal   RSS   Disseny web: aTotArreu.com

Logos Administració Pública

Aquest projecte està subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu, d’acord el Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat al Programa Catalunya Emprèn, regulat per l’Ordre EMC/181/2016, de 29 de juny.