Imatge Principal
INICI » NOTÍCIES
Enviar article a un amicimatge transparentImprimir article

DESTACATS

Premi de composició de música per a CoblaGuia Recursos Educatius Anoia Sud

Masquefa Sona Bé
Fem Cultura
Masquefa 2020


Telèfon males olors
Seu electrònica
Govern Obert i Transparència
Pla d'Acció Municipal
Perfil del contractant
Seguiment econòmic
Inscripcions online
NORMES D'ÚS DE LES BARBACOES DE LA FONT DEL ROURE
Guia comerços i empreses Masquefa
Guia d'oferta formativa
Identitat Digital
Termini mitjà de pagament als proveïdors
Subscripció al butlletí electrònic
Revista - Masquefa Batega

Activitats Masquefa Batega

Premi Administració Oberta
POUM
P.A.U. 10 EL MASET REPARCEL.LACIÓ
Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat
Associació de Municipis per la Independència

Ajuntament de Masquefa - L'Ajuntament de Masquefa i Anaigua posen en marxa un Fons de Solidaritat per atendre les famílies que no poden pagar el rebut de l'aigua

General - 02/03/2018

L'Ajuntament de Masquefa i Anaigua posen en marxa un Fons de Solidaritat per atendre les famílies que no poden pagar el rebut de l'aiguaTambé acorden la creació d’un protocol que estableix el procediment que es durà a terme davant de situacions de pobresa energètica o vulnerabilitat econòmica.

L’Ajuntament de Masquefa i l’empresa subministradora Anaigua han acordat la creació del Fons de Solidaritat, una iniciativa adreçada a les famílies amb risc d’exclusió social que no poden fer front al pagament del rebut de l’aigua. Aquest Fons de Solidaritat es destinarà a contribuir a la liquidació total o parcial del pagament de la factura del servei municipal d’aigua d’aquelles famílies amb més dificultats econòmiques del municipi.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, i Xavier Ventayol, representant de la Companya d’Aigües de l’Alt Penedès i l’Anoia (Anaigua), han signat aquest divendres 2 de març l’acord de col·laboració, segons el qual l’Ajuntament de Masquefa i Anaigua dotaran aquest Fons de Solidaritat amb 5.000 euros anuals (2.000 els aporta l’Ajuntament i 3.000 Anaigua). Així mateix, han establert que aquest acord es pugui renovar de mutu acord cada any.

“La nostra obligació com a administració és facilitar que totes les persones del nostre municipi tinguin unes condicions de vida dignes. Creiem que mesures com les que avui anunciem contribuiran, si més no, a alleugerir la situació econòmica i familiar d’aquestes persones”, ha afirmat l’alcalde, Xavier Boquete, després de signar el conveni.

Les persones que es vulguin acollir a l’ajut del Fons de Solidaritat s’hauran d’adreçar als Serveis Socials de l’Ajuntament perquè valorin la idoneïtat de l’atorgament de l’ajuda en cada cas. L’ajuda suposarà la bonificació parcial o total de les factures posteriors al moment de la confirmació del dret a l’ajuda, alhora que també s’ajornaran les factures pendents de pagament amb la corresponent reobertura del subministrament si la suspensió per impagament s’hagués efectuat. En qualsevol cas, es garantirà la continuïtat del subministrament durant 6 mesos a partir de l’acceptació de la petició d’ajuda.

Protocol regulador de mesures contra la pobresa energètica i la vulnerabilitat econòmica entre l’Ajuntament de Masquefa i Anaigua

L’Ajuntament de Masquefa i Anaigua també han formalitzat un protocol per tal de regular les actuacions a dur a terme davant de situacions de pobresa energètica, així com per garantir el servei d’aigua a totes aquelles persones i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica i en risc d’exclusió residencial. Aquest protocol s’ha creat per atendre les persones que no poden fer front, en els terminis previstos, al pagament de la factura pel consum d’aigua, i evitar, així, talls de subministrament.

Amb aquest protocol, l’Ajuntament de Masquefa i Anaigua es comprometen, en primer lloc, a donar publicitat de les tarifes socials i altres ajuts que hi ha actualment disponibles per fer front a la pobresa energètica. El protocol també regula com caldrà actuar davant la situació que l’usuari deixi de pagar el rebut de l’aigua. S’estableix d’aquesta manera el procediment que es durà a terme en el cas que l’usuari es dirigeixi a la companyia subministradora, a Serveis Socials o si l’usuari deixa de pagar les factures i no es dirigeix a cap lloc per resoldre la seva situació. Així mateix, també regula els canvis de nom per poder optar a una bonificació i els casos d’habitatges ocupats.

 

Telèfon d'incidències i avaries: 900 100 379

Telèfon d’Atenció al Client i Reclamacions: 900 100 378

Telèfon comunicació de lectura: 900 816 101

© Ajuntament de Masquefa, 2009. Major, 93 - 08783 Masquefa - Correu electrònic - Tel. 93 772 50 30
webmestre   Accessibilitat   Avís Legal   RSS   Disseny web: aTotArreu.com

Logos Administració Pública

Aquest projecte està subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu, d’acord el Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat al Programa Catalunya Emprèn, regulat per l’Ordre EMC/181/2016, de 29 de juny.